Alexander Tsoutsanis

No photo available

Alexander Tsoutsanis was senior onderzoeker en universitair docent bij het IViR. Hij doceerde Intellectueel Eigendomsrecht, was verantwoordelijk voor het vak 'Intellectual Property Law & Practice' en was stage coördinator voor IViR studenten. Alexander werkte sinds 2012 bij de Universiteit van Amsterdam, na tien jaar aan de Universiteit Leiden, waar hij in 2005 promoveerde en vervolgens zes jaar Universitair Docent was. In 2009 gaf Alexander les op UC Hastings. Alexander is ook Legal Director bij DLA Piper. Hij heeft o.a. geprocedeerd voor het Hof van Justitie, het Gerecht en het Benelux Gerechtshof.

Hij heeft een 12 jaar track record van publicaties en spreekbeurten op 4 continenten, waaronder op Stanford, in Tanzania, Letland en China. Alexander is (co-)auteur van 4 boeken en meer dan 30 artikelen. Zijn werk is vermeld in 14 conclusies van de Hoge Raad.

Huidige onderzoeksthema zijn o.a. 'privacy v piracy' en 'prior art & innovation'. Alexander participeert altijd graag in nieuwe onderzoeksprojecten. Hij heeft eerder succesvol projecten afgerond voor de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het Nationaal Programma voor Informatietechnologie en Recht (ITeR). Alexander trad ook op als expert in het EU-China IPR2 project. Hij is ook lid van de redactie van een Nederlands vaktijdschrift.